ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ LOGO
en Αρχική  
 
 
         
    Διατροφικά θέματα.    
 
Κρέας ή Ψάρι;
Χωρίς αμφιβολία ΨΑΡΙ. Επιβάλλεται να τρώμε ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, γιατί είναι νόστιμο, εύπεπτο, και υγιεινό. Προσφέρει πρωτεΐνη ανάλογη με αυτήν του κρέατος, αλλά περιέχει ανώτερη ποιότητα λίπους, και λιπαρών οξέων απαραίτητων και αναγκαίων για την καλή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του ανθρώπου. Σε αντίθεση το λίπος του κρέατος "είναι υπεύθυνο" για παχυσαρκία, υπέρταση, και κυκλοφορικά προβλήματα.
Το ψάρι περιέχει βιταμίνες A,D,B3, βοηθά στην λειτουργία της όρασης, συμβάλλει σε κυτταρικές διεργασίες που αφορούν τον μεταβολισμό, και γενικά προσδίδει στον οργανισμό μας όλα όσα χρειάζεται.
Το ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας ΠΗΓΑΣΟΣ αποδίδει όλα τα οργανοληπτικά συστατικά που αναφέρονται στις σχετικές μελέτες, με συγκριτικό πλεονέκτημα κόστους από άλλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.
Σήμανση ποιότητας ΠΗΓΑΣΟΣ
 
Το ψάρι πρέπει να καταναλώνεται φρέσκο. Τα χαρακτηριστικά του φρέσκου ψαριού είναι η ελαφριά οσμή θάλασσας και ιωδίου, η γυαλάδα στο δέρμα, τα λαμπερά και καθαρά μάτια γεμάτα μέσα στις κόχες, το κόκκινο χρώμα των βραγχίων και η σχετική σκληρότητα του ψαχνού. Το φρέσκο ψάρι έχει υφή ζουμερή συνεκτική και υδαρή, και "γλυκιά" επίγευση.

Όταν πρέπει να διατηρηθούν φρέσκα καθαρισμένα ψάρια στο ψυγείο (συντήρηση), πρέπει να καταναλώνονται σε 2 μέρες και η θερμοκρασία του ψυγείου να είναι περίπου στο μηδέν. Στον οικιακό καταψύκτη μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό - καθαρισμένα - και να καταναλωθούν μέσα σε 2- 2,5 μήνες. Η απόψυξη τους δεν πρέπει να είναι βεβιασμένη ( π.χ σε ζεστό νερό) αλλά  σταδιακή και ομαλή.
Τα φρέσκα ψάρια της ΠΗΓΑΣΟΣ ( Τσιπούρα Λαβράκι Φαγκρί ) μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους και συνταγές, αλλά ο καλύτερος είναι ψητά σε δυνατή φωτιά στη σχάρα ή στο φούρνο.
Που θα βρείτε τα ψάρια της ΠΗΓΑΣΟΣ
 

 
Ιχθυοκαλλιέργειες
Μεσογειακή δίαιτα